26 Mayıs 2014 Pazartesi

Cenevre'de geçtiğimiz günlerde yer alan İş Dünyası Uçak Fuarı EBACE (The European Business Aviation Convention&Exhibition) havacılık tutkunlarını ağırladı.

Uçak üreticileri ve sektörde servis sağlayıcı firmalar yaklaşık 500 stantta ürünlerini ve hizmetlerini ziyaretçilerine tanıtıyor.Airbus, Platus, Bombardier ve Honda gibi firmalarında uçaklarını sergilediği bu fuarda bu yıl ki dikkat çekilen nokta iş dünyası havacılığıydı.Türk firmalarının da yer aldığı fuarda, hava taksi şirketlerinden Tarkim Havacılık TK JET olarak, iş jetlerine hizmet veren Gözen Air, uçak içi servisleri havayolu ikram şirketi Sancak İkram, uçaklara yer desteği hizmeti veren Bilen Havacılık  ve Çelebi firmasının servisi olan Platinum Service müşterileri ile EBACE Fuarı'nda bir araya geldi.
UĞUR CEBECİ: UZUN BİR DURGUNLUKTAN SONRA YEPYENİ BİR UÇAKLA PAZARA GİRİYOR

Kokpit programı yapımcısı ve Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci de fuarı gezerek yeni modeller hakkında bilgi aldı. Cessna'nın yeni model uçaklarından birini inceleyen Cebeci, Cessna'nın uzun durgunluk süresinden sonra yeni bir uçakla piyasaya girdiğini söyleyerek, "Cessna aslında bu işin çocukluğundan büyüklüğüne doğru giden müthiş bir yelpazenin patronu. Cessna uzun bir durgunluk süresinden sonra yepyeni bir uçakla pazara giriyor. Bu yeni seri her zamanki gibi çok hızlı ve daha geniş bir gövde ile karşımıza çıkıyor. Bu uçak gövde genişliği ve uygun fiyatı ile pazarda yer edecektir" dedi.
Bell ve Eurocopter helikopter modelleri ile fuarda yer alırken; Bombardier, Honda, Pilatüs, Embredel, Cessna, Dassaut ve Falcon firmaları da uçaklarını sergiledi.
Kaynak: Ajanslar