31 Mayıs 2014 Cumartesi

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki VIP ve CIP yeni binalarda hizmet verecek

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki VIP, CIP ve Genel Havacılık Terminalleri'nin 3 Haziran 2014 Salı gününden itibaren yeni hizmet binalarına taşınarak faaliyetine başlayacağı bildirildi.
İzmir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali ile birlikte yapımına başlanılan VIP Terminali, CIP Terminali ve Genel Havacılık Terminali inşaat çalışmaları tamamlandığından, mevcut VIP, CIP ve Genel Havacılık Terminalleri 2 Haziran 2014 Pazartesi gününü 3 Haziran 2014 Salı gününe bağlayan gece saat 00:01'de yeni hizmet binalarına taşınarak faaliyetine başlayacaktır" denildi.
TAV Havalimanları, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin işletmesini 13 Eylül 2006'da üstlendi. TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından 2011 yılının sonunda yapılan ihaleyi kazanarak İzmir Adnan Menderes İç Hatlar Terminali'nin işletmesini de 2 Ocak 2012'de 2032 yılı sonuna kadar devraldı. TAV Havalimanları ihale kapsamında, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na 266 milyon euro yatırımla yeni İç Hatlar Terminalini 2014 yılında tamamladı ve terminaller İstanbul Atatürk Havalimanı'ndakine benzer bir köprü sistemi ile birbirine bağlandı.
                                                                                                                                                                           Kaynak: Doğan Haber Ajansı